Wie we zijn

CentrumXL is het samenwerkingsverband tussen de gemeente Amsterdam en het georganiseerd bedrijfsleven (Vereniging Amsterdam City, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Amsterdam). Waarom we zijn opgericht, waar we voor staan en hoe we werken lees je hier. De financiering van CentrumXL wordt gedaan door alle bovengenoemde partners. Dat vinden we belangrijk om te blijven benoemen, omdat hierdoor onze onafhankelijke positie wordt gewaarborgd; we vertegenwoordigen geen belangen. We zijn er puur voor het opzetten, aanjagen en versterken van de publiek-private samenwerking.

In het centrum bestaat CentrumXL al bijna 10 jaar en sinds begin 2020 is Cindy Stechweij hier programmamanager. Om de publiek-private samenwerking in de andere stadsdelen ook op- en uit te bouwen is Evelien van Damme sinds 2018 actief als projectmanager Sta voor je Straat. Zowel Cindy als Evelien worden als zelfstandige
ingehuurd en vertegenwoordigen vanuit hun rol CentrumXL.

Cindy Stechweij

“Amsterdam is één van de mooiste steden ter wereld en we zijn het onszelf verplicht om daar heel hard aan te blijven werken. Ik ben ervan overtuigd dat de creatieve inslag van veel Amsterdamse ondernemers bijdraagt aan hoe de stad zich ontwikkeld. Maar ik ben er ook van overtuigd dat elke wereldstad een gemeente nodig heeft die verder durft te kijken en te doen dan de huidige kaders. Daarom ben ik heel blij met deze rol, waar ik probeer om creativiteit, behoeften en beleid aan elkaar te verbinden, om gezamenlijk te werken aan Amsterdam.”

cindy@centrumxl.nl / 06-24978789

Evelien van Damme

“Samen maken we de stad! Signaleren, kansen pakken, vooruit kijken en elkaar versterken, dat is waar ik me graag voor inzet. Amsterdam is continu in beweging, de mensen, het ondernemerschap en de betrokkenheid van ‘iets’ samen doen, maken Amsterdam bijzonder en de fijnste plek om te zijn. Elke straat en elke ondernemer heeft een verhaal en is uniek, dat moeten we koesteren en versterken. Het is dan ook het allerleukst om hiervoor samenwerkingen op te zetten, krachten te bundelen en verbindingen te maken op allerlei verschillende manieren en gezamenlijk te werken aan Amsterdam”

evelien@centrumxl.nl / 06-15051167